28. díl: Služba Business Connector od ČSOB přináší uživatelům řadu vylepšení

Business Connector pomáhá českým podnikatelům a firmám s automatizací a digitalizací účetnictví a se správou financí. Od 31. července 2023 je klientům ČSOB k dispozici nová verze aplikace, která vznikla na základě podnětů, zkušeností a přání uživatelů. Cílem nových funkcí je ještě pohodlnější používání aplikace a vyšší míra automatizace každodenních činností.

Co je to Business Connector

Služba Business Connector od ČSOB slouží k efektivní a bezpečné výměně dat mezi bankou a účetním systémem firmy nebo podnikatele. Díky tomu ušetříte spoustu času – Business Connector za vás provede řadu rutinních úkonů, jako je třeba stažení bankovních výpisů. Platby můžete zpracovávat přímo ve svém účetním programu.

ČSOB navíc tuto aplikaci neustále vylepšuje a přidává nové funkce. Na jaké novinky se můžete těšit?

Provozování přímo na serveru

Nová verze aplikace Business Connector podporuje provozování na serveru. Díky tomu běží nonstop, nezávisle na přihlašování uživatelů na jejich počítačích.

Podrobná kategorizace stahovaných dat

Nově můžete nastavit třídění stahovaných dat nejen podle jejich typů, ale také podle dalších podrobných parametrů. Jednoduše si tak například nastavíte, že výpisy z jednoho účtu se budou stahovat do jiné složky než výpisy z dalších účtů apod.

Hladší chod aplikace

Aplikace nově automaticky provádí tzv. selftesty – to znamená, že sama vyhledává chybná nastavení a kontroluje řadu parametrů, které jsou nezbytné pro bezchybný chod. Výsledky selftestů uvidíte přímo v aplikaci. Navíc podrobněji loguje události, tedy zaznamenává do protokolu významné situace, což usnadňuje řešení případných problémů.

Lepší uživatelská zkušenost

Nové uživatelské rozhraní vzniklo na základě podnětů od klientů a je přehlednější a modernější. Pro zahraniční klienty je navíc aplikace nově k dispozici i v angličtině.

Porovnání obrazovek uživatelského rozhraní – stará verze:

Nová verze aplikace Business Connector:

Objevte výhody aplikace Business Connector i vy

Business Connector vám ušetří spoustu času i financí a je pro všechny firemní klienty ČSOB včetně živnostníků zcela zdarma. Business Connector není jen aplikace, především je to rozhraní, tzv. API, které umožňuje přímé napojení na banku z prostředí účetního či jiného programu. Takovéto napojení podporuje již řada výrobců účetních programů. Business Connector je maximálně bezpečný, spolehlivý a rychlý.

Jak začít Business Connector používat?

Vše zařídíte pohodlně online bez nutnosti návštěvy pobočky. Jednoduše si stáhněte aplikaci do svého počítače a vygenerujte si bezpečnostní certifikáty. Veškerá nastavení provedete prostřednictvím svého internetového bankovnictví ČSOB CEB. Spojení mezi bankou a vaším účetním systémem je poté trvalé, takže se nemusíte opakovaně přihlašovat.   

Tip
Business kreditka od ČSOB chrání vaše podnikání. Získejte i vy pojištění prodloužení záruky zdarma, bezúročné období až 45 dní či slevu 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil. Sjednání kreditní karty je zcela zdarma.

Zpět