32. díl: Aplikace CEB Mobile od ČSOB v novém designu a s novými funkcemi

I firemní online bankovnictví následuje obecný trend - a polovina firem už ovládá své účty v bance skrze mobilní aplikaci. Část menších firem a podnikatelů dokonce dle průzkumů a statistik používá pouze mobilní aplikaci. V reakci na tyto skutečnosti a na zpětnou vazbu od klientů i v ČSOB připravili zásadní vylepšení aplikace CEB Mobile. Od konce roku 2023 tak můžete využívat nejen uživatelsky přívětivější rozhraní, ale i řadu nových funkcí pro ještě pohodlnější správu podnikatelských financí.

Efektivnější a jednodušší ovládání díky personalizované obrazovce 

Nová výchozí obrazovka aplikace vznikla na základě klientských podnětů a zkušeností. Obsahuje ty informace, které klienti nejčastěji hledají a s nimiž dále pracují. Nově zde najdete i zkratky na nejčastěji používané funkce, takže je už nemusíte zdlouhavě hledat v menu.  

Jelikož má ale každý uživatel jiné požadavky a preference, můžete si novou výchozí obrazovku do velké míry přizpůsobit svým potřebám. Jednoduše si vyberete, které informace a funkce chcete mít k dispozici hned po otevření aplikace.  

  • Zvolte si pořadí účtů a vyberte si hlavní účet, který se bude zobrazovat i s vámi zvolenými informacemi. 
  • Vyberte si informace, které se mají u účtu zobrazovat: typ účtu, alias nebo číslo účtu, disponibilní nebo i účetní zůstatek apod. 
  • Zvolte, zda chcete zobrazovat součty plateb k autorizaci a čekajících na splatnost napříč všemi obsluhovanými účty. 
  • V případě finančních trhů si nastavte, zda chcete upozorňovat na konfirmace realizovaných obchodů, anebo jen zobrazovat aktuální kurzy u konkrétních měnových párů. 

Úvodní obrazovku si můžete samozřejmě kdykoliv změnit podle aktuálních potřeb

Nové funkce v CEB Mobile 

Na základě klientských podnětů vznikla i řada nových užitečných funkcí, např. výpisy z účtu a potvrzení o zůstatku, ale také praktické widgety neboli interaktivní prvky s dynamickým obsahem, které slouží jako zkratky k oblíbeným funkcím.  

Ještě přehlednější správa účtů 

Pokud máte více účtů, jistě oceníte možnost vybrat si hlavní, který bude zobrazen vždy na prvním místě i s rychlým přehledem důležitých informací – neautorizovaných transakcí či plateb čekajících na zpracování. Hned z výchozí obrazovky se tak můžete prokliknout na konkrétní platbu nebo zvolit některou z možností účtu, např.:

  • vytvoření QR kódu pro snadnou platbu na svůj firemní účet, 
  • stažení výpisu z účtu nebo nastavení výpisu podle preferencí,
  • potvrzení o vedení účtu nebo jeho zůstatku,
  • zobrazení přehledu blokací a zamítnutých plateb, 
  • vystavení potvrzení pro audit,
  • reklamace platby nebo žádost o identifikování či vrácení platby, 
  • změna kontaktních údajů firmy, 
  • zobrazení všech detailních informací o účtu.

Na obrazovce účtu najdete veškerou dostupnou historii účtu, která se při rolování obrazovky průběžně načítá. Samozřejmostí jsou i filtry a podrobné vyhledávání.

Tip
Business kreditka od ČSOB chrání vaše podnikání. Získejte i vy pojištění prodloužení záruky zdarma, bezúročné období až 45 dní či slevu 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil. Sjednání kreditní karty je zcela zdarma.

Widget Virtuální pobočka

Nový prvek vám hned po otevření aplikace ukáže, zda na vás ve Virtuální pobočce nečeká nějaký požadavek, dokument na podepsání, například smlouva na nový účet nebo platební kartu apod. Zároveň se můžete z widgetu prokliknout přímo na založení nového požadavku ve Virtuální pobočce. 

Widget Finanční trhy

Pokud obchodujete s ČSOB na finančních trzích, zobrazí se vám aktuální informace o kurzech přímo na hlavním přehledu. Dále zde najdete informace, zda je potřeba konfirmovat nějaký dohodnutý obchod. 

Ukázka nového vzhledu aplikace:

Banka do kapsy? To je Virtuální pobočka v CEB Mobile

V aplikaci CEB Mobile najdete kromě řady funkcí taky Virtuální pobočku, díky které můžete vyřídit většinu bankovních záležitostí přímo z mobilu. Pro zřízení nových nebo správu stávajících produktů již nemusíte chodit na pobočku. 

Co zařídíte ve Virtuální pobočce odkudkoliv a kdykoliv

  • Založíte běžné, termínované a spořicí účty,
  • požádáte o duplikát výpisu,
  • požádáte o debetní nebo vkladovou kartu, 
  • objednáte výběr hotovosti na požadované pobočce nebo prostřednictvím sjednané služby FlexiCash Plus, 
  • sjednáte akceptování platebních karet nebo změníte nastavení či parametry této služby,
  • sjednáte či změníte smlouvu o obchodování na finančních trzích
  • a mnoho dalšího. 

V CEB Mobile uvidíte přehled svých požadavků a jejich stav, můžete k nim přikládat dokumenty, podepisovat je a odesílat do banky na zpracování. ČSOB vám pošle smlouvy k podpisu přímo do aplikace, kde je podepíšete pomocí Smart klíče. Smlouvy poté máte kdykoliv k dispozici v archivu dokumentů.

Ukázka Virtuální pobočky v CEB Mobile:

Využijte i vy možnosti digitalizace při správě firemních financí na maximum. Mobilní aplikace ČSOB CEB Mobile je zcela zdarma k dispozici na Google Play nebo App Store.


Zpět