25. díl: S aplikací ČSOB Smart klíč vyřešíte většinu bankovních záležitostí ještě rychleji a bezpečněji

Rychlost, jednoduchost a bezpečnost – to jsou hlavní požadavky bankovních klientů na online služby. Zejména podnikatelé potřebují, aby finanční služby fungovaly efektivně a bezpečně. ČSOB vychází vstříc těmto požadavkům a svým klientům umožňuje vyřešit většinu záležitostí pohodlně pomocí jediného Smart klíče.

Co všechno umí ČSOB Smart klíč

Tato chytrá mobilní aplikace v podstatě nahrazuje SMS kódy, ale nejen to. Její využití je mnohem širší. ČSOB Smart klíč je zároveň bezpečný a zaručený elektronický podpis, díky kterému můžete vyřešit většinu bankovních záležitostí během pár vteřin, kdykoliv a kdekoliv. Výpadků internetu se přitom nemusíte obávat, Smart klíč funguje totiž i off-line, dokonce i bez mobilního signálu. A navíc je zcela zdarma.

Kdy využijete Smart klíč?

Digitální bankovnictví: Smart klíč využijete pro autorizaci transakcí, ale také pro elektronický podpis dokumentů ve Virtuální pobočce. Se Smart klíčem můžete jednoduše spravovat i CEB službu, tedy například měnit limity, pravidla pro podepisování plateb a další.

Online platby kartou: V platební bráně vyplníte údaje o platební kartě tak, jak jste zvyklí. Během pár sekund vám v mobilu nebo tabletu vyskočí notifikace. Na notifikaci kliknete a platbu jednoduše potvrdíte otiskem prstu, Face ID nebo PINem.

Helpdesk: Při telefonické komunikaci s bankou od vás již operátoři nebudou vyžadovat údaje ověřující vaši totožnost. Jednoduše vám pošlou notifikaci, kterou v aplikaci potvrdíte a zaměstnanec banky má hned potvrzenou vaši identitu.

Bezpečnost na prvním místě

ČSOB Smart klíč představuje jednu z nejbezpečnějších metod autorizace, jelikož všechny operace potvrzujete unikátními biometrickými údaji – otiskem prstu, Face ID, případně PINem. Veškerá data, která se posílají mezi bankou a aplikací, jsou šifrovaná. Díky tomu Smart klíč splňuje nejpřísnější kritéria bezpečnosti v bankovnictví dle evropské směrnice PSD2.

Z důvodu posilování bezpečnosti svých služeb ČSOB od roku 2023 umožňuje svým klientům v mobilním bankovnictví pouze ověřování Smart klíčem, který nahradil SMS kódy. Vaše firemní finance tak budou maximálně chráněné.

Začněte používat ČSOB Smart klíč ještě dnes

Aktivaci a zprovoznění Smart klíče lze provést na portále ČSOB jednoduše online odkudkoliv a kdykoliv. Jak postupovat?

  1. Nejdříve získejte aktivační kód, a to buď v internetovém bankovnictví, v aplikaci ČSOB Smart, v bankomatu nebo na pobočce ČSOB.
  2. Stáhněte si zdarma do mobilu nebo tabletu aplikaci Smart klíč v App Store nebo Google Play.
  3. Zadejte aktivační kód, zvolte si 5místný PIN a postupujte podle dalších pokynů v aplikaci.

Podrobný postup aktivace Smart klíče najdete na stránkách ČSOB.

S ČSOB Smart klíčem už nikdy nebudete muset přepisovat SMS kódy. Smart klíčem nahradíte i čipovou kartu a budete se moci zbavit čteček a dalšího vybavení pro její používání – vystačíte si s vaším mobilním telefonem. Přidejte se i vy k milionu spokojených uživatelů aplikace ČSOB Smart klíč.

Tip Účty pro právnické osoby a živnostníky od ČSOB jsou bez poplatků za vedení a bez jakýchkoliv podmínek, a to včetně bezkontaktních platebních karet zdarma. Založte si firemní a podnikatelský účet online během pár minut.

Zpět