20. díl: Založte si podnikatelský účet pro živnostníky i s.r.o. online: Kdykoliv, kdekoliv a bezpečně 

V dnešní době mohou podnikající fyzické i právnické osoby řešit většinu administrativy online. Ať už je řeč o komunikaci s úřady nebo o bankovních službách, digitalizace s sebou nese řadu benefitů. Dalším krokem k ještě vyššímu komfortu je možnost sjednání firemního účtu online. Zjistěte, jaké jsou jeho výhody.

Digitalizace – budoucnost bankovního sektoru

Banky se snaží jít s dobou a vycházet co nejvíce vstříc požadavkům svých klientů. Většina bank dnes již běžně nabízí možnost online sjednání osobního účtu, s těmi firemními je to ale o něco složitější.

ČSOB je tak vůbec první bankou v ČR, která tuto možnost nabízí i živnostníkům a s.r.o.

Úspora času

Založení online podnikatelského účtu od ČSOB trvá 5 minut a účet můžete začít používat nejpozději do 2 pracovních dnů. Podnikatelské konto si samozřejmě můžete založit odkudkoliv a kdykoliv.

Na pobočce strávíte založením účtu zpravidla několik desítek minut, nemluvě o nutnosti tam fyzicky dorazit, mnohdy přes celé město nebo do vedlejšího města. A to samozřejmě pouze v pracovní době, kdy ale mají podnikatelé většinou úplně jiné starosti.

Úspora financí

Digitalizace významně zefektivňuje bankovnictví, což s sebou přináší i finanční úspory. Podnikatelé u ČSOB neplatí za vedení účtu žádné poplatky – založení a vedení účtu je zcela zdarma, pro každého a bez jakýchkoliv podmínek.

A co dalšího získáte s podnikatelským účtem od ČSOB zdarma? Tak třeba bezkontaktní platební kartu, bankovní identitu nebo moderní bankovnictví ČSOB CEB.

Vyšší bezpečnost

S digitalizací souvisí i vyšší bezpečnost firemních financí. Všechny potřebné doklady budete mít bezpečně uložené v digitální podobě, takže se nemůže stát, že je třeba ztratíte. Ověření identity online a dvoufaktorové přihlášení je mnohem bezpečnější než pomocí podpisových vzorů na pobočce.

Stejně tak můžete jednoduše online spravovat oprávnění k účtu, díky čemuž budete mít vždy jistotu, že jsou vaše firemní finance ve správných rukou.

Hotovost vždy k dispozici

Pro mnoho podnikatelů je důležité mít vždy po ruce hotovost. ČSOB jako jedna z největších bank v ČR disponuje nadstandardní sítí více než 1000 bankomatů. Z těch mohou klienti ČSOB včetně živnostníků samozřejmě vybírat hotovost zcela neomezeně a zdarma.

Co potřebujete k online založení podnikatelského konta

Kromě přístupu k internetu vám postačí 2 doklady – třeba občanský průkaz a pas nebo řidičák. Dále se vyžaduje zaslání korunové platby. Do budoucna ovšem obě tyto povinnosti odpadnou, a to díky bankovní identitě. Založení účtu tak bude ještě komfortnější a klienti již nebudou muset předkládat žádné doklady ani zasílat ověřovací platby.

Bankovní identitu využijete mnoha způsoby

Bankovní identita vám usnadní založení online podnikatelského konta, a navíc vám otevře dveře k mnoha dalším online službám. S přihlašovacími údaji do svého online bankovnictví se díky bankovní identitě můžete přihlásit i do dalších portálů, kde je nutné ověření totožnosti. Bankovní identita je totiž jedním z možných způsobů takového ověření. 

S ČSOB identitou se tak můžete například přihlásit do portálu Mojedane.cz a podat všechna daňová přiznání jednoduše a online na pár kliků. Kromě státních portálů a úřadů tento způsob přihlášení podporuje i řada soukromých firem, e-shopů nebo třeba poskytovatelů energií.

Objevte i vy výhody nejmodernějšího způsobu bankovnictví a založte si online podnikatelský účet ČSOB.

Tip Potřebujete finanční prostředky pro rozvoj svého podnikání nebo zajištění provozních nákladů? S úvěry ČSOB nejste na podnikání sami. Půjčte si až 10 mil. Kč se zvýhodněnou sazbou od 6,9 % p. a.

Zpět