30. díl: TOP 13 aplikací pro vaše podnikání

Věděli jste, že podle průzkumu společnosti RiskIQ na světě existuje více než 8,93 milionů aplikací? Uživatelé Androidu si v roce 2020 mohli vybrat z 2,87 milionů aplikací a majitelé zařízení s iOS měli na výběr z více než 1,96 milionů mobilních appek. Řada aplikací je určena čistě na zábavu, některé z nich se však mohou stát praktickým nástrojem pro podnikatele, který jim zefektivní jejich podnikání. Digitalizace a chytré aplikace vám ušetří spoustu času i financí, a navíc usnadní práci vám, vašim obchodním partnerům i zákazníkům. Pojďme si některé z nich představit.

Aplikace pro fakturování

Pro podnikatele existuje celá řada programů, které usnadňují fakturování, včetně těch, jež umožnují vystavení faktur přímo v telefonu. Tyto aplikace připraví fakturu obsahující všechny náležitosti, ať už jste, nebo nejste plátcem DPH.

IDoklad

Jednou z oblíbených aplikací, díky kterým můžete vystavit fakturu, zkontrolovat úhrady nebo vyřešit EET je aplikace iDoklad. Tato aplikace umožňuje fakturovat odkudkoliv a faktury budete mít kdykoliv u sebe. Navíc se můžete spolehnout na to, že budou vaše faktury v bezpečí, protože iDoklad používá stejné zabezpečení údajů jako banky.

Fakturoid

Také aplikace Fakturoid umožňuje vystavovat faktury na počítači, tabletu a také na mobilním telefonu. Velkou výhodou faktur vystavených přes tuto appku je, že má každá z nich webovou stránku, takzvanou web fakturu, kde klient může ihned fakturu zaplatit, robot také pozná, že klient už fakturu viděl.

Vyfakturuj.cz

Efektivní řešení pro vystavování faktur představuje také aplikace Vyfakturuj.cz. Tato aplikace nabízí snadné vystavování faktur, nabídek a dalších obchodních dokumentů přímo z vašeho počítače nebo mobilního zařízení. S Vyfakturuj.cz můžete také snadno sledovat stav vašich faktur, spravovat klienty a zboží nebo služby. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní a bohatým funkcím, jako je automatické odesílání upomínek, propojení s vaší bankou pro sledování plateb a podpora více měn, se stává neocenitelným nástrojem pro každého, kdo chce ušetřit čas a zjednodušit administrativu spojenou s fakturací. Aplikace splňuje všechny aktuální legislativní požadavky.

Skenovací aplikace

Pokud potřebujte při svém podnikání skenovat dokumenty nebo obrázky, jistě vám přijdou vhod praktické skenovací aplikace, které mají řadu funkcí a dokonale nahradí klasický skener.

Scanner Pro

Scanner Pro je aplikací určenou pro iPhone a iPad, která umožňuje skenování dokumentů ve vysoké kvalitě. Navíc dokáže odstranit stíny a zaostřit text a umí převést nafocený dokument do PDF nebo jiných formátů. Uživatelé si také velmi chválí, že je tato aplikace intuitivní a umožňuje vytvořený dokument sdílet přes e-mail nebo Dropbox anebo ho rovnou odeslat do chytré tiskárny. To, jak aplikace funguje, se dozvíte v tomto videu.

Scannable

Další skenovací aplikací, navrženou pro iPad a iPhone, je aplikace Scannable, která umožňuje skenovat dokumenty, ukládat je a sdílet s ostatními.

Aplikace na myšlenkové mapy

Myšlenkové mapy jsou jednou z cest, jak zefektivnit podnikání. Myšlenkové mapy, které jsou vhodným pomocníkem při učení, plánování, řešení problémů i tvorbě projektů, pomáhají nacházet nové cesty a prokazatelně zapojují do přemýšlení obě hemisféry. Tato pomůcka pro lepší plánování byla světu představena v 70. letech Angličanem Tonym Buzanem. Zajímavostí je, že stejnou techniku používal před více než 500 lety Leonardo da Vinci. Myšlenkovou mapu můžete samozřejmě vytvořit na papíře, využít však můžete i praktické aplikace, které vám poodkryjí nové možnosti.

MindNode

Aplikace MindNode je určena pro všechna iOS zařízení. Umožňuje tvorbu myšlenkových map rychlou a intuitivní formou. Aplikace vám nabízí možnost utřídit si myšlenky a objevit nové cesty i nápady bez ohledu na to, jestli jste zrovna doma, v práci nebo třeba na dovolené na pláži.

Mindly

Pokud máte zařízení s Androidem, přijde vám vhod zase aplikace Mindly, jež umožňuje vytvářet myšlenkové mapy k psaní poznámek, nápadů, plánů i projektů. Podle jejich tvůrců si s touto aplikací můžete jednoduše vytvořit svůj vnitřní vesmír. Aplikace je ke stažení s omezeným počtem zapsaných myšlenek zdarma.

Aplikace sloužící jako cloudové uložiště

Cloudová uložiště můžete využívat nejen na svém počítači, ale také ve svém mobilním telefonu. Jak si vybrat to správné? Zaměřte se na velikost úložného prostoru, možnost práce se staršími soubory a také úroveň zabezpečení.

Disk Google

Aplikace Disk Google, která je ke stažení v Google Play, umožňuje bezpečně zálohovat všechny soubory a mít k nim přístup i z mobilního zařízení. Výhodou také je, že můžete ostatní pozvat k zobrazení, upravování či komentování jakýchkoliv souborů nebo složek. Pro práci na počítačích Apple existuje podobná služba iCloud, díky které máte ke svým dokumentům přístup ze všech zařízení této značky. Možnosti sdílení s kolegy jsou zde ale omezené.   

OneDrive

Podobné funkce nabízí také aplikace OneDrive, která je automaticky integrovaná do všech počítačů a tabletů s operačním systémem Windows 10, využívat ji však můžete také na svém mobilním telefonu. Také v případě OneDrive je možné soubory sdílet a spolupracovat na nich v reálném čase.

Aplikace na uzavírání smluv

Chtěli byste mít možnost vytvořit nebo podepsat dokument kdekoliv a kdykoliv? Objevte aplikace, které umožňují vytvářet i podepisovat smlouvy přímo ve vašem mobilním telefonu.

iSmlouva

S aplikací iSmlouva můžete bezpečně, rychle a jednoduše vytvořit a uzavřít libovolnou smlouvu nebo jiný právně uznatelný dokument pomocí elektronického podpisu. Tuto cloudovou službu, jež je primárně určena pro mobilní zařízení, můžete zdarma vyzkoušet, cena jedné smlouvy se pak pohybuje od 25 Kč po 49 Kč v závislosti na tom, kolik dokumentů potřebujete vytvořit.

Adobe Sign

K dokumentům a formulářům můžete přidávat elektronické podpisy také prostřednictvím mobilní aplikace Adobe Sign, která je ke stažení v Google Play. Aplikace mimo jiné umožňuje také posílat dokumenty k podpisu jiným osobám a monitorovat dokumenty.

Tip
Business kreditka od ČSOB chrání vaše podnikání. Získejte i vy pojištění prodloužení záruky zdarma, bezúročné období až 45 dní či slevu 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil. Sjednání kreditní karty je zcela zdarma.

Task management aplikace

Dělá vám problém plánovat úkoly a máte pocit, že neustále nestíháte? Naplánujte si svůj den od rána až do večera a mějte dokonalý přehled o tom, kolik času vám každý úkol zabere díky praktickým aplikacím.

Trello

Pomocí aplikace Trello vytváříte nástěnky s úkoly, které můžete označit bavenými štítky. Uživatelé si chválí možnost vytváření zaškrtávacích úkolů a také sdílení s dalšími osobami.

Toggl

Aplikace Toggl vám umožní změřit si čas, který strávíte nad jednotlivými úkoly. Velké plus aplikace získala za pravidelné zasílání repotu, díky němuž budete vždy informovaní o tom, jak jste strávili svůj čas.


Zpět