12 tipů na skvělé vánoční dárky pro podnikatele

Pokud si marně lámete hlavu nad tím, čím obdarovat podnikatele, přijde vám vhod tento článek. Mezi našimi tipy najdete dárky, které obdarovaným umožní rozvíjet jejich podnikání, přinesou jim potřebnou chvilku odpočinku, zabaví je nebo jim zpříjemní jejich každodenní činnosti. Pojďme se tedy podívat na dárky, které potěší každého podnikatele nejen o Vánocích.

Knihy jako stvořené pro podnikatele

Jaký dárek je lepší než vzdělání a nové informace? Knihy odjakživa patřily k jedněm z nejlepších dárků, obzvláště pak ty, které umožňují lidem růst v jejich osobním životě i profesi. Připravili jsme pro vás tři tipy na knihy, které podnikatelé jistě ocení.

Pravidlo žádných pravidel

O úspěchu knihy Pravidlo žádných pravidel s podtitulem Převratná firemní kultura, díky níž Netflix dobyl svět od Reeda Hastingse a Erin Meyerové svědčí nejen skutečnost, že byla přeložena do 25 jazyků, ale také fantastické hodnocení recenzentů. Tato kniha poodkrývá tajemství úspěchu Netflixu a po právu je nazývaná manažerskou příručkou pro 21. století.

Atomové návyky

Kniha Atomové návyky – Jak si budovat dobré návyky a zbavovat se těch špatných od Jamese Cleara se řadí celosvětově k bestsellerům. Jak už název napovídá, tato kniha odhaluje, jak se zbavit zlozvyků a získat dobré návyky a také jak si vytvořit systém, díky kterému je možné zlepšit se o 1 % denně.

HOT – Jak uspět v digitálním světě

Další knížka z našeho výběru je tentokrát od českého autora Filipa Dřímalky. Knížka HOT – Jak uspět v digitálním světě představuje technologie a nástroje, které podnikatelům výrazně usnadní jejich práci.

Kromě knížek zaměřených na rozvoj můžete podnikatele samozřejmě obdarovat i odpočinkovým čtením, díky kterému na chvíli unikne do světa fantazie.

Vzdělávací kurz

Aby podnikatelé udrželi krok se svou konkurencí, musí se neustále vzdělávat, a to nejen v oblasti, ve které se pohybují, ale také v těch, které používají ke svému podnikání. Vzdělávací kurz, ať už ten offline nebo online, tedy zaručeně ocení. Abyste nemuseli přemýšlet nad tím, jaké téma kurzu konkrétně vybrat, vsaďte na dárkový voucher.

Předplatné časopisu

Dnes je na trhu k dostání nespočet časopisů, které se zaměřují na všechny možné oblasti. Podnikatele tedy můžete potěšit předplatným časopisu zaměřeným na oblast, ve které podnikají. Případně je můžete obdarovat předplatným časopisu Forbes, který je plný inspirativních příběhů českých i zahraničních podnikatelů.

Řasokoule, která uleví od stresu

Podnikatelé často bojují s dlouhodobým stresem spojeným s vysokým nasazením. Krok vedle proto neuděláte s dárky, které pomáhají eliminovat napětí v práci. Proti stresu skvěle působí například řasokoule, která je podle vědců díky svému tvaru i příjemnému povrchu výbornou antistresovou pomůckou. Tento druh zelené řasy se navíc bude skvěle vyjímat na každém pracovním stole, řasokouli totiž můžete koupit spolu s malým designovým akváriem.

Reprezentativní dárky

Říká se, že na prvním dojmu záleží a v případě podnikatelů to platí dvojnásobně. Obdarujte proto podnikatele reprezentativními dárky, díky kterým skvěle zapůsobí na své zákazníky nebo obchodní partnery. Zvolit můžete například luxusní propisku s gravírováním nebo nechat vyrobit jedinečné dřevěné vizitky.

Chytré hodinky, jež pomůžou s work-life balance

Podnikatelé mají často problém s vyvážením pracovního a osobního života. V tomto směru jim můžou pomoci chytré hodinky, které je například upozorní na to, že už moc dlouho sedí a měli by si jít zacvičit. Chytré hodinky toho však samozřejmě umí ještě mnohem více, například dokáží monitorovat spánek a prozradit mnoho cenných informací o zdraví a denních návycích jejich nositele.

Dárky, které zpříjemní čas před monitorem

Někteří podnikatelé tráví prací na počítači značnou část svého dne a v případě, že u toho nesedí správně, můžou vést chvíle strávené za monitorem k bolestem zad a krku. Těmto komplikacím je však možné předejít umístěním notebooku do roviny očí, k čemuž slouží praktický stojan na notebook. Od bolestí očí jim zase můžou ulevit počítačové brýle, které eliminují negativní záření z monitoru a chrání oči před poškozením.

Workshop office jógy

S bolestmi zad způsobenými sedavým zaměstnáním může podnikatelům pomoci také workshop office jógy, kde se obdarovaný naučí cviky, které může cvičit přímo v kanceláři. Obrovskou výhodou office jógy je, že k jejímu cvičení není potřeba žádná speciální výbava ani pomůcky a že během několika minut dokáže ulevit od bolesti krční páteře, ztuhlých beder nebo odblokovat bolest karpálního tunelu.

Sluchátka s potlačením hluku

Někteří podnikatelé rádi pracují ve společnosti jiných lidí, například v kavárně u šálku dobré kávy. Ne všem ale vyhovuje hluk okolí, který je rozptyluje od práce. Tuto situaci dokáží skvěle vyřešit sluchátka s aktivním potlačením hluku, která umí efektivně odfiltrovat okolní zvuky.

Virtuální laserová klávesnice

Další chytrou pomůckou pro podnikatele je laserová virtuální klávesnice, která podnikatelům poslouží zejména na cestách. Místo klasické klávesnice si totiž budou moci zabalit malou a lehkou krabičku, ze které vychází červený paprsek, jež promítá znaky klávesnice na jakoukoliv podložku. Krabička má i druhý laser, který snímá stisknutá tlačítka.

Chytrá láhev na pití

Při mnoha pracovních povinnostech někdy zapomínáme pít. Pravidelný pitný režim podnikatelům ohlídá chytrá láhev na vodu propojená se smartphonem. Díky aplikaci bude obdarovaný vědět, kolik tekutiny během dne přijal a aplikace mu připomene, že by se měl napít.

Osvědčené dárky v podobě kvalitního vína a doutníků

Na našem seznamu nemůžou chybět ani klasické dárky, které pravidelně u podnikatelů sklízí úspěch. Jedná se o láhev vína nebo dárkové balení vín, případně také kvalitní doutníky nebo whiskey.  

Tip Vyřešte požadavky ESG reportingu a zjistěte uhlíkovou stopu své firmy nebo produktu jednoduše v rámci jedné platformy. Klienti ČSOB mají navíc výpočet uhlíkové stopy Scope 1 a 2 u Green0metru zdarma.

Zpět