21. díl: Virtuální firemní karty pro maximální pohodlí a bezpečnost

Věděli jste, že mobilem nebo hodinkami můžou platit i firmy a živnostníci? Jde přitom o nejrychlejší a nejbezpečnější způsob placení vůbec. Objevte výhody virtuálních firemních karet i vy.

Co to je mobilní peněženka 

Mobilní peněženkou se rozumí chytré aplikace, do kterých si můžete nahrát virtuální platební karty, a to včetně těch firemních. Do mobilní peněženky si můžete přidat všechny typy business karet, tedy debetní i kreditní. 

Pro mobilní telefony s Androidem je k dispozici služba Google Pay, pro iPhony zase Apple Pay. Vlastní mobilní peněženku má také Xiaomi. Platit ale můžete i s chytrými hodinkami Apple Watch nebo Garmin, Fitbit či Samsung. 

Kde a jak můžete virtuální firemní kartu použít 

Mobilní peněženku můžete používat přesně tak, jak jste zvyklí používat svoji bezkontaktní platební kartu. Přiložením vašeho chytrého telefonu nebo hodinek jednoduše zaplatíte na platebním terminálu v kamenných prodejnách, ale také si můžete tímto způsobem vybrat hotovost z bezkontaktního bankomatu. Samozřejmostí jsou online platby v e-shopech, na webu a v aplikacích. 

Virtuální firemní kartu od ČSOB můžete používat v ČR i kdekoliv v zahraničí a nevztahují se na ni žádné extra poplatky. Platíte pouze to, co za fyzickou kartu, ani o korunu víc. Do jednoho telefonu můžete nahrát několik karet a také můžete jednu kartu nahrát do několika zařízení. To je obzvláště komfortní v případě firemních karet, které používá více zaměstnanců. 

Výhody virtuální firemní karty 

A proč vůbec používat virtuální firemní karty? Podívejte se na výčet hlavních výhod, které vás jistě přesvědčí. 

Bezpečnost na prvním místě

Byť placení mobilem u mnoha lidí vyvolává pochybnosti o míře zabezpečení, obavy rozhodně nejsou namístě. Jde totiž o vůbec nejbezpečnější způsob placení. Jak je to možné?

V první řadě se nemusíte bát, že někdo váš telefon odcizí a virtuální firemní kartu zneužije. Každá platba se totiž ověřuje pomocí Touch ID nebo Face ID, tedy pomocí vašeho otisku prstu nebo nasnímáním vašeho obličeje. Tento způsob ověření nelze nijak obejít, vaše biometrické údaje jsou naprosto unikátní a nezfalšovatelné. Při platbě pomocí chytrých hodinek se používá pouze aktivace tlačítkem, jelikož hodinky máte na ruce a nepředpokládá se jejich odcizení. 

Žádná data o vaší kartě navíc nejsou nikdy uložena přímo na telefonu či v hodinkách, takže se k nim z vašeho chytrého zařízení zkrátka nikdo nedostane. 

Tip Jste OSVČ, podnikatel, firma, příspěvková organizace či úřad s obratem v bezhotovostních transakcích do 50 tis Kč? Požádejte o platební terminál nebo platební bránu na půl roku zdarma a přijímejte platby kartou. Stačí, když jste posledních 12 měsíců neakceptovali platby kartou a splňujete všeobecné podmínky pro využívání služby akceptace plateb kartou.

Rychlost

V dnešní rychlé době jsou potřeba rychlá řešení. Na virtuální firemní kartu přitom nemusíte vůbec čekat, jelikož se fyzicky nevyrábí. Od jejího sjednání ji můžete začít používat během pár minut

Rychlost oceníte i při samotném používání virtuálních firemních karet – stačí vytáhnout z kapsy mobil, přiložit jej k terminálu a je hotovo. Stejně bleskurychle uskutečníte nákup v e-shopu, přičemž nemusíte vůbec zadávat informace z karty nebo SMS kódy. 

Pohodlí

Díky virtuální firemní kartě už s sebou nemusíte tahat peněženku nebo ji lovit v tašce či kabelce. Telefon máte vždy po ruce, takže jej stačí vytáhnout z kapsy a jedním pípnutím zaplatit nákup nebo vybrat hotovost z bankomatu. 

Při používání virtuální firemní karty přitom nemusíte být připojeni k internetu, takže vám mobilní peněženka nebude ukrajovat z předplacených dat. Mobilní peněženka navíc funguje i zcela bez signálu. 

Udržitelnost 

V neposlední řadě je digitalizace krokem k udržitelnější budoucnosti. Virtuální firemní kartu není nutné vyrábět fyzicky ani ji distribuovat. Využitím virtuální firemní karty tak pomáháte šetřit zdroje a snižovat uhlíkovou stopu, která vzniká při výrobě plastových karet. 

Využijte výhody mobilních peněženek i vy. Stačí mít chytrý telefon nebo hodinky a virtuální firemní kartu můžete začít používat takřka hned a zdarma.  


Zpět