19. díl: Podnikání v oblasti vzdělávání v době nouzového stavu

Asi nám dáte za pravdu, že koronavirus má velký vliv na život nás všech. Současná opatření se dotkla celé řady podnikatelů, včetně těch, kteří se živí vzděláváním. I přesto, že v současné době nemohou pořádat klasická školení, kurzy a semináře, nabízí se možnost, jak se s nastalou situací vypořádat. V následujícím článku se podíváme na to, jak je možné vzdělávat klienty online a jak se budou postupně rozvolňovat pravidla karantény, která se týkají vzdělávání.

Jak školit v době koronaviru?

Moderní technologie naštěstí i v době, kdy není možné školit a vzdělávat účastníky osobně, nabízí celou řadu možností, jak vzdělávat online. Patří mezi ně například pořádání webinářů a online kurzů nebo e-learning.

Webináře

Celá řada školitelů v současnosti pořádá webináře. Výhodou webinářů je samozřejmě skutečnost, že jsou nezávislé na místě. Klienti se tak mohou připojit odkudkoliv. Webináře jsou vhodné téměř pro všechny oblasti vzdělávání. Můžete jejich prostřednictvím vyučovat cizí jazyky nebo přednášet o podnikání a osobním růstu. Webináře navíc účastníkům šetří čas a jsou atraktivní formou vzdělávání pro mladé, kteří tráví na internetu hodiny denně a online prostředí je pro ně mnohdy komfortnější.

TIP: Facebooková skupina Holky z marketingu

Tipy na to, jak dále vzdělávat klienty přes internet a také tipy na to, jakých webinářů, které se týkají především rozvoje v oblasti marketingu, se můžete zúčastnit, přináší facebooková skupina Holky z marketingu.

Co potřebujete pro pořádání webináře?

Jaké jsou nároky na pořádání webináře? Vystačíte si s počítačem, s web kamerou, externím mikrofonem a dobrým připojením na internet.

TIP: Aplikace Zoom.us

Pokud hledáte nástroj, díky kterému můžete účastníkům webového semináře pouštět sebe, slidy z přednášek nebo jim ukázat svou plochu počítače, jistě oceníte nástroj Zoom.us, který je do 40 minut zdarma a ze strany diváka nevyžaduje žádné přihlašování ani zakládání účtů. Mezi další oblíbené programy pro pořádání webinářů patří například Adobe Connect nebo ClickMeeting.com.

Online kurzy

Své zákazníky si můžete udržet i díky nabídce online kurzů. Online kurzy pro vás jako školitele nabízí celou řadu možností. Můžete je nabízet kdykoliv v průběhu roku a mohou se pro vás stát novým zdrojem příjmů i po skončení karantény. Online kurzy nemusíte nabízet jen na svých stránkách a sociálních sítích, ale můžete je zkusit nabídnout také například velkému vzdělávacímu portálu Seduo.cz.

Seduo

Na stránce Seduo.cz najdete celou řadu online kurzů, seminářů a odborných školení, která si můžete pustit kdykoliv z pohodlí domova.

TIP: Obyčejný byznys v neobyčejné době

Aktuálně je na stránkách Seduo.cz zdarma k dispozici kurz Obyčejný byznys v neobyčejné době, který vám napoví, jak zvládat podnikání v době koronaviru.

TIP: Microsoft Teams 2: online schůzky

Dalším praktickým kurzem je bezesporu kurz s názvem Microsoft Teams 2: online schůzky, díky kterému se dozvíte, jak pořádat i v době karantény schůzky se svými klienty prostřednictvím programu Microsoft Teams.

E-learning

Další z forem online vzdělávání je e-learning. E-learning neboli elektronické vzdělávání je formou učení a školení prostřednictvím digitálních zdrojů, kterou účastníci popisují jako efektivní a pohodlný způsob učení.

Jak se bude rozvolňovat karanténa v oblasti vzdělávání?

Vláda před několika dny zveřejnila předběžný plán rozvolňování karantény v pěti vlnách. První vlna začala již v pondělí 20. dubna a poslední, tedy pátá vlna, je naplánovaná na pondělí 8. června. Podle předběžného harmonogramu se budou hromadné akce s odstupňovaným počtem účastníků moci pořádat právě od 8. června.

Ani v karanténě vzdělávání a školení klientů nekončí. Udržte si své klienty prostřednictvím online kurzů, webinářů a e-learningu.


Zpět