23. díl: Nová výuková aplikace Filip od ČSOB vzdělává děti v oblasti financí

ČSOB představila novou výukovou aplikaci Filip – poznej svět peněz, která zábavným způsobem provádí děti základy finanční gramotnosti. Krátká edukativní videa, která vznikla ve spolupráci s policejními preventisty a bankovními experty, představují to nejdůležitější ze světa peněz.

Aplikace je určena pro děti ve věku 10-15 let a je vhodná pro jednotlivce i školy. Žáci v aplikaci najdou kromě videí i výpisky, praktické příklady z praxe, slovník pojmů či interaktivní testy. Za odměnu mohou sbírat zlaťáky a odznáčky.

Děti se třeba dozví, jak na hospodaření s penězi, jaké existují moderní platební metody a finanční produkty, jak na zodpovědné zadlužování či online bezpečnost. V aplikaci je nově i EKO sekce, v níž se žáci dozví, jak šetřit nejen finance, ale i naši planetu.

Aplikace Filip vznikla v rámci dlouhodobého programu Finanční a digitální vzdělávání ČSOB na školách, kterým za šest let prošlo přes 45 tisíc žáků a studentů na téměř 500 školách.

Aplikace je zdarma ke stažení na App Store a Google Play.  

ČSOB spolupracuje s Policií ČR v oblasti prevence kyberkriminality

Kromě finanční gramotnosti se ČSOB v rámci vzdělávacích aktivit dlouhodobě věnuje i tématu bezpečnosti v online prostoru. Digitalizace je trend, který kromě řady výhod přináší i rizika v podobě kybernetické kriminality. Počet zločinů v online prostoru navíc každým rokem dramaticky roste.

Děti a mládež jsou v tomto ohledu nejohroženější skupinou, jelikož na internetu tráví mnoho času, ale neuvědomují si všechna rizika, která zde na ně číhají. Mezi nejčastější podvody v online prostředí, které ohrožují zejména děti a mládež, patří třeba krádeže herních účtů, zneužívání profilů na sociálních sítích, vishing, neoprávněné instalace podvodných programů nebo podvodné e-shopy.  

V roce 2020 zahájili policejní preventisté a bankovní experti z ČSOB spolupráci společným výukovým programem Tvoje cesta #onlinem. Cílem tohoto programu je vzdělávání dětí a mládeže v oblasti rizik v digitálním prostoru a na sociálních sítích. Projekt byl doplněn kampaní „Společně proti internetovým predátorům“, která cílí na rodiče. V oblasti digitální bezpečnosti dětí spolupracuje ČSOB vedle Policie ČR také s Linkou bezpečí.

Tip
Business kreditka od ČSOB chrání vaše podnikání. Získejte i vy pojištění prodloužení záruky zdarma, bezúročné období až 45 dní či slevu 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil. Sjednání kreditní karty je zcela zdarma.

Zpět