34. díl: Ještě jednodušší přihlašování do online bankovnictví? Vyzkoušejte přihlašování QR kódem

V ČSOB neustále hledají způsoby, jak klientům zpříjemnit práci v internetovém bankovnictví při zachování maximální bezpečnosti. Jednou takovou novinkou je i bleskové přihlášení pomocí QR kódu. Zjistěte, jak tato funkce funguje a jaké má výhody.

Co je to QR kód? 

QR kódy jsou široce používané grafické kódy, které slouží k rychlému přenosu informací do telefonu nebo tabletu. Ostatně zkratka QR vychází z anglického „Quick Response“, což znamená rychlá reakce. Jejich výhodou kromě rychlosti je, že dokáží zakódovat poměrně velké množství informací. QR kód může být tištěný i digitální. 

QR kódy dnes většina podnikatelů zná z faktur nebo QR plateb, kdy mobilní aplikace banky z QR kódu načte a vyplní všechny platební údaje. Vy tak pouze potvrdíte platbu bez nutnosti vyplňovat čísla účtů, částky či variabilní symboly. QR kódy však neustále nacházejí další využití.

Jak funguje přihlašování do online bankovnictví ČSOB pomocí QR kódu? 

Přihlašování do služby CEB pomocí QR kódu je v současnosti nejjednodušším a nejrychlejším způsobem. Stačí vám k tomu jakýkoliv chytrý telefon nebo tablet s fotoaparátem a aplikací Smart klíč. Pokud aplikaci Smart klíč ještě nemáte, můžete si ji zdarma stáhnout v App Store nebo Google Play.

Na přihlašovací stránce do internetového bankovnictví máte nově na výběr ze 2 možností, jak se přihlásit. Klasické přihlašování pomocí uživatelského jména a hesla můžete i nadále využívat. Pod ním ale přibyla nová dlaždice „Bleskové přihlášení Smart klíčem“.

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, Písmo, Webová stránka

Popis byl vytvořen automaticky

Jak postupovat, pokud se přihlašujete na počítači?

  1. Fotoaparátem v mobilu namiřte na QR kód, který je zobrazený na přihlašovací stránce.
  2. Mobil vás automaticky přesměruje do aplikace ČSOB Smart klíč. 
  3. Potvrďte přihlášení otiskem prstu, Face ID, případně PINem.  

Existuje ještě druhá cesta, a to:

  1. Otevřete aplikaci ČSOB Smart klíč.
  2. Klikněte na ikonu fotoaparátu a namiřte mobil na QR kód. 

Jak postupovat, pokud se přihlašujete přes prohlížeč v mobilu nebo tabletu?

V tomto případě nemůžete mobil či tablet namířit na QR kód, nicméně bleskové přihlášení můžete využít, pokud to váš telefon a prohlížeč v něm podporují:

  1. Klikněte na QR kód, který vás automaticky přesměruje do aplikace Smart klíč.
  2. V aplikaci potvrďte přihlášení.

Výhody bleskového přihlašování pomocí QR kódu 

Přihlašování pomocí QR kódu je maximálně rychlé, jednoduché a bezpečné. Nemusíte si pamatovat ani vyplňovat žádná hesla, stačí pár kliků na mobilu. Nejvyšší standardy zabezpečení zajišťuje propojení s aplikací Smart klíč – teprve po spárování a potvrzení ve Smart klíči dojde k ověření vaší identity, tím je přihlášení umožněno skutečně pouze oprávněné osobě.

Usnadněte si práci v internetovém bankovnictví i vy a vyzkoušejte bleskové přihlášení pomocí QR kódu. 

Tip Vyřešte požadavky ESG reportingu a zjistěte uhlíkovou stopu své firmy nebo produktu jednoduše v rámci jedné platformy. Klienti ČSOB mají navíc výpočet uhlíkové stopy Scope 1 a 2 u Green0metru zdarma.

Zpět