11 tipů, jak uspořádat nezapomenutelný firemní vánoční večírek

Podle nejnovějších průzkumů vánoční večírek každoročně pořádá většina českých firem. Vánoční večírek je totiž skvělou příležitostí, jak poděkovat zaměstnancům za jejich práci, motivovat je a stmelit kolektiv. Chcete letos uspořádat takový vánoční večírek, na který budou všichni dlouho vzpomínat? Máme pro vás několik tipů, jak na to.

1. Soutěž o nejkrásněji nazdobený vánoční perníček

Mezi aktivity, které se na vánočních večírcích těší velké oblibě, patří nejrůznější soutěže, zvláště ty, jež jsou spojené se zajímavými výhrami.

V letošním roce můžete například nechat napéct perníčky, připravit polevu na perníčky v různých barvách, nachystat cukrové zdobení a vyhlásit soutěž o nejkrásněji nazdobený perníček nebo rovnou o nejkrásnější perníkovou chaloupku. Tato soutěž zaměstnance jednak zabaví a jednak jim umožní odnést si něco na památku.

2. Vánoční vědomostní soutěž

Zatímco někteří dávají přednost kreativním soutěžím, jiní nedají dopustit na ty vědomostní. Vzhledem k tomu, že pořádáte vánoční večírek, je samozřejmě ideální, aby se otázky točily okolo Vánoc, a kreativitě se rozhodně meze nekladou.

Kromě tipovacích otázek (Kolik metrů balicího papíru se během Vánoc spotřebuje? Kolik metrů měřil největší vánoční stromeček na světě?) můžete připravit také krátká videa z českých vánočních filmů a zaměstnanci budou mít za úkol doplnit známé hlášky apod.

3. Ochutnávka vánočních specialit z různých koutů světa

Na žádném vánočním večírku pochopitelně nemůže chybět občerstvení. Co letos občerstvení pojmout jako ochutnávku vybraných vánočních specialit z různých koutů světa? Ochutnávku můžete navíc opět spojit se soutěží.

Pro zaměstnance můžete nachystat talíř, na kterém budou připravené různé pokrmy a dát jim párátka s vlaječkami jednotlivých zemí. Zaměstnanci budou mít za úkol přiřadit vlaječky k pokrmům.

4. Míchání vánočních koktejlů

Jedním z osvědčených způsobů, jak zaměstnance naladit na vánoční notu, jsou vánoční koktejly. Na večírku můžete podávat několik sezónních koktejlů, jako je například koktejl z vaječného koňaku a kávy, sváteční kořeněné Cuba Libre apod. S barmany se navíc můžete domluvit, aby účastníkům večírku ukázali, jak se nápoje míchají.

Zaměstnanci si odnesou skvělý zážitek, a navíc tipy na to, čím o Vánocích pohostit svou rodinu a blízké.

5. Vánoční fotobudka

Jak zajistit, aby zaměstnanci na vánoční večírek nezapomněli? Tím, že některé z okamžiků zachytíte prostřednictvím fotografií.

Fotobudky byly, jsou a pravděpodobně i budou velmi oblíbenou součástí večírků. Nezapomeňte do fotobudky připravit hravé vánoční rekvizity, jako jsou sobí parohy, rolničky, girlandy, vánoční řetězy, vánoční světýlka apod.

6. Vánoční hry

Kdo si hraje, ten se zabaví! Vánoční večírek můžete ozvláštnit i několika vánočními hrami. Zaměstnance můžete třeba požádat, aby připravili oblíbené cukroví a donesli ho na večírek. Ostatní budou po ochutnávce hádat, kdo cukroví vytvořil. Obdobou této hry je to, že zaměstnanci na papírek napíšou, jaký nejhorší vánoční dárek kdy dostali, ostatní opět budou hádat, kdo je autorem.

7. Pyžamová party

Vánoční večírky jsou často spojené s nejrůznějšími kostýmy a fantazii se meze nekladou. Zaměstnance můžete požádat, aby na party přišli v zábavných vánočních svetrech nebo aby se oblékli ve stylu 80. let. Pokud je vaše firemní atmosféra uvolněná, může mít dress code večírku také podobu hřejivého pyžama a pohodlných papučí. Pyžamovou party můžete spojit například s promítáním vánočního filmu a jako občerstvení připravit kromě popcornu vánoční cukroví, horkou čokoládu, svařák apod.

8. Balení dárků pro zaměstnance

Chcete zaměstnancům co nejvíce zpříjemnit oslavu Vánoc v rodinném kruhu? Pak je letos překvapte tím, že pro ně zajistíte člověka, který jim profesionálně zabalí jejich vánoční dárky. Ideálně jim dejte o možnosti nechat si zabalit na večírku vánoční dárky vědět dopředu, abyste zajistili dostatek lidí a měli také dost balicího papíru a mašlí. Jsme přesvědčení o tom, že velká část zaměstnanců tento krok ocení.

TipČSOB Online konfigurátorem podnikatelských financí získáte nabídku přímo pro své podnikání, ať už se jedná o financování vašeho podnikání, zhodnocení vkladů či zkrátka vše kolem financí. Žádost vyřídíte rychle a online. Od začátku jednáte přímo se zkušeným bankéřem pro firmy a podnikatele.

9. Štafetový závod v balení dárků

Když už budete mít nakoupené balicí papíry a stužky, můžete tým rozdělit do několika skupin a uspořádat štafetový závod v balení dárků. Stačí připravit krabici, případně dárek nepravidelného tvaru (pokud chcete, aby byla soutěž zajímavější), a vyslat první členy týmu, kteří budou mít stanovený čas na balení dárků. Poté, co jejich čas vyprší, budou pokračovat s balením další zaměstnanci v pořadí. Vítěznou skupinou se stane ta, která dárky zabalí v nejkratším čase, hodnotit se však bude i vzhled zabaleného dárku.

10. Vánoční večírek pro dobrou věc

Vánoční svátky jsou časem radosti i rozdávání dárků. Tak proč letos neobdarovat ty, kteří to potřebují nejvíce? V letošním roce můžete uspořádat firemní vánoční večírek s charitativním přesahem. Vybrané organizaci můžete pomoci například tím, že vyhlásíte aukci, dary vydražíte přímo na večírku a zisk věnujete na vybranou charitu.

Zaměstnance můžete také například požádat o to, aby se zapojili do oblíbené sbírky vánočních dárků pro děti Krabice od bot. Ta spočívá v tom, že si každý vybere, pro jak staré dítě chce dárek připravit, dárek si zarezervuje na webu a do krabice zabalí věci, které by mohly dítě potěšit. Krabice následně můžete třeba společně zabalit na vánočním večírku a odnést je na vybrané sběrné místo.

11. Večírek pro rodiny s dětmi? Vsaďte na vánoční olympijské hry!

Pokud na vánoční večírek nezvete jen zaměstnance, ale také jejich děti, připravte pro ně program s vánoční tématikou, který je bude bavit. Děti a rodiče můžete rozdělit do skupin a připravit pro ně několik soutěžních výzev, například štafetový závod s předáváním dárků, přetahování lana s girlandou a ozdobami omotanými kolem lana, házení plastovými baňkami do krabice apod.

Ať už zvolíte jakoukoliv aktivitu, přejeme vám, ať se vám letos večírek co nejlépe vydaří.

Stručně
  • Vánoční večírek je skvělou příležitostí, jak poděkovat zaměstnancům za jejich práci, motivovat je a stmelit kolektiv.
  • Můžete uspořádat například soutěž o nejkrásněji nazdobený vánoční perníček, štafetový závod v balení dárků nebo vánoční vědomostní soutěž.
  • Občerstvení můžete pojmout jako ochutnávku vybraných vánočních specialit z různých koutů světa. Na večírku můžete podávat několik sezónních koktejlů. S barmany se navíc můžete domluvit, aby účastníkům večírku ukázali, jak se nápoje míchají.
  • Zaměstnance můžete požádat, aby na party přišli v zábavných vánočních kostýmech. Velice oblíbené jsou také fotobudky s hravými vánočními rekvizitami.
  • V letošním roce můžete uspořádat firemní vánoční večírek s charitativním přesahem. Vybrané organizaci můžete pomoci například tím, že vyhlásíte aukci, dary vydražíte přímo na večírku a zisk věnujete na vybranou charitu.
  • Pro rodiny s dětmi připravte program s vánoční tématikou, například několik soutěžních výzev s odměnami.

Zpět