2. díl: Druhý díl podcastu Makromixér – tentokrát s viceguvernérem České národní banky Markem Morou

Je tu druhý díl podcastu Makromixér Jana Bureše, hlavního ekonoma Patria Finance, Roberta Břešťana, šéfredaktora Hlidacipes.org a jejich hostů. Tentokrát o překvapivé síle koruny, dalším vývoji měnové politiky a evropské i české ekonomice s exkluzivním hostem - viceguvernérem České národní banky Markem Morou.

Je to, co nyní zažíváme, skutečně největší poválečná krize? „Optikou mezičtvrtletních propadů ekonomiky se o tom tak dá hovořit,“ reaguje hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš. Jeho tři klíčová a zajímavá témata pro aktuální týdny? Inflace místo deflace. Co na to ČNB? Bude jako první centrální banka ve vyspělém světě zvyšovat úrokové sazby? A co česká koruna? Jak rychle bude dál posilovat a co ji žene? Více v našem podcastu. 

POSLOUCHEJTE NA:

SoundCloud 

Spotify 

Apple Podcasts

Google Podcasts 

MakroMixér: O penězích, byznyse, ekonomice a trzích. S nadhledem a chytrými hosty.

Jan Bureš

Jan Bureš je hlavní ekonom Patria Finance a seniorní ekonom KBC/ČSOB. V roce 2020 působil v Ekonomickém poradním týmu při krizovém štábu vlády. Dříve také jako člen poradního sboru ekonomů při ministerstvu financí hodnotícím dopady přijetí eura na ekonomiku ČR. Je krom jiného spoluaturem publikace Měnová integrace – Náklady a přínosy členství v měnové unii. Pro klienty skupiny ČSOB připravuje ekonomické diskuze pod názvem Ranní káva s Janem Burešem.

Robert Břešťan

Přední český novinář, šéfredaktor serveru HlídacíPes.org. V minulosti působil například v české redakci BBC, v Českém rozhlase, v Hospodářských novinách a jako šéfkomentátor týdeníku Ekonom.

HlídacíPes.org je nezávislý analyticko-investigativní server, vznikl v září 2014 v reakci na razantní změny v tuzemských médiích, provozuje žurnalistiku ve veřejném zájmu a stojí na podpoře svých čtenářů a podporovatelů.


Zpět