16. díl: Start it @ČSOB podpoří firmy, které pomohou v čase pandemie

Současná krize nahrává inovativním myšlenkám a mnoho podnikatelů ze startupové scény má skvělé nápady, jak na novou realitu během pandemie i po ní reagovat. Proto se ČSOB rozhodla podpořit čtyři projekty ve speciálním „koronavirovém“ kole svého programu Start it @ČSOB.

Akcelerátor Start it @ČSOB nabízí pomoc a poradenství čtyřem projektům v rámci mimořádně zkráceného programu. Ten ČSOB zaměřila na firmy, které přinášejí účelná řešení v době epidemie koronaviru. Banka tak chce pomoci inovativním projektům, které mají i v nouzovém stavu šanci uspět na trhu a podpořit ekonomiku.

Takzvaný „pitch day“, kde odborná porota firmy vybírá a má obyčejně formu osobního setkání a prezentací, nyní proběhl plně v režimu online.  Porotci – mentoři, odborníci z banky i investoři (např. Přemysl Rubeš z Presto Ventures) – vybrali tyto firmy:

  • Boost.space – vyvíjí nástroj podporující práci z domova, který nabízí řízení obchodu a datové analýzy pro malé a střední firmy
  • Confused – pomáhá středoškolákům vybrat si vysokou školu v souladu s jejich zájmy a předpoklady
  • Happenee – vyvíjí nástroj na organizování eventů on-line
  • Vím o všem – zaměřuje se na digitalizaci pro stavební společnosti, ulehčuje administrativu, dohlíží na postup stavby, ukládá fotodokumentaci a stavební deník, eviduje docházku zaměstnanců

Přihlašování do dalšího řádného kola bylo s ohledem na nouzový stav prodlouženo do 4. června, kdy ČSOB vybere 10 projektů do standardního pětiměsíčního programu.

O Start it @ČSOB

Bankovní akcelerátor je unikátní v tom, že neomezuje zaměření a oblasti podnikání inovativních firem a podporuje tak ty, které přináší lepší řešení pro zákazníky i v nečekaných oblastech. V rámci Start it @ČSOB mohou firmy po dobu pěti měsíců využívat poradenství a mentoring expertů ČSOB i výhody plynoucí z členství v prestižní mezinárodní síti akcelerátorů GAN, která sdružuje přes 10 000 nejlepších startupů ze šesti kontinentů. Start it @ČSOB vychází ze Start it @KBC, projektu mateřské společnosti, který je největším akcelerátorem na belgickém trhu. V rámci skupiny KBC byl spuštěn i v Maďarsku.


Zpět