Podnikatelský úvěr posune vaše podnikání kupředu

Potřebujete prostředky pro financování svého provozu nebo nezbytné investice? Ať už jste start-up nebo zavedená velká firma, na trhu najdete širokou nabídku úvěrů pro podnikatele. Zorientujte se v různých typech úvěrů a zjistěte, který je pro vás ten pravý.

Provozní úvěry 

Provozní úvěry slouží k nákupu materiálu a zboží nebo k financování pohledávek. Jejich účelem tedy je vyřešit dočasné výkyvy příjmů a výdajů. Z toho důvodu jsou provozní úvěry poskytovány krátkodobě a střednědobě. Provozní úvěr je rychlý, flexibilní a levný typ financování, a navíc představuje pro podnikatele minimální administrativní zátěž. 

Provozní úvěry nejčastěji slouží k

  • financování nákupu materiálu a zboží,
  • úhradě pohledávek,
  • pokrytí krátkodobých výkyvů v příjmech,
  • dovybavení kanceláře, dílny nebo prodejny.  

Cílem provozního financování je zejména zajištění kontinuity provozu. Druhů provozních úvěrů existuje několik, zejména pak:

  1. Kontokorent: Jde o jednoduchý doplněk k podnikatelskému účtu, který spočívá v tom, že v případě mimořádných výdajů můžete čerpat finance na svém účtu do mínusu. Výhodou kontokorentu je fakt, že o něj nemusíte opakovaně žádat a nemusíte dokládat účel. Finance jednoduše čerpáte a splácíte dle svých potřeb. Jde tedy o jakousi rezervu, která vám zajistí neustálou platební schopnost v případě častých, ale menších výkyvů v cashflow. 
  2. Kreditní karta pro podnikatele: Na podobném principu jako kontokorent funguje i kreditní karta – nemusíte o nic opakovaně žádat ani dokládat účel čerpání. Výhodou je v tomto případě i bezúročné období, tj. období, kdy neplatíte žádné úroky, pokud úvěr splatíte dřív. Kreditní karta navíc funguje i jako klasická platební karta. 
  3. Revolvingový úvěr: Jde o krátkodobý provozní podnikatelský úvěr, který vám zajistí maximální flexibilitu – jednoduše si u banky sjednáte úvěrový rámec, v rámci něhož pak můžete úvěr čerpat dle svých potřeb, a to i opakovaně. Revolvingový úvěr je oblíbeným nástrojem pro překlenutí období mezi fakturací a splatností pohledávek nebo pro sezónní podnikatele. 
  4. Factoring: Pokud bojujete s platební neschopností svých zákazníků či odběratelů, řešení nabízí tzv. factoringové financování. Nejde o úvěr v pravém slova smyslu, ale o postoupení pohledávek. Novým věřitelem se stává factor, který tak přebírá riziko platební neschopnosti odběratelů. Klient získává nárok na profinancování pohledávek ve smluvně dohodnuté výši. Jednoduše řečeno, banka odkoupí vaše neuhrazené pohledávky a sama je pak vymáhá u vašich odběratelů. 

Investiční úvěry 

Pokud potřebujete investovat do prostorů nebo finančně nákladného vybavení (vozový park, stroje, nová provozovna apod.), jsou pro vás určeny investiční úvěry. Investiční úvěry jsou na rozdíl od provozních vázány na předmět investice a mají dlouhodobější časový horizont. Nejsou tedy tak flexibilní jako provozní úvěry, na druhou stranu jsou poskytovány ve vyšších finančních objemech

Podnikatelské úvěry ČSOB na míru 

Hledáte prostředky pro rozvoj svého podnikání nebo zajištění provozních nákladů? S úvěry od ČSOB pokryjete náklady na vozový park, nákup elektromobilů, na novou provozovnu či vybavení té stávající, nákup nemovitostí, expanzi, digitalizaci či zvýšení udržitelnosti a mnoho dalšího. O podnikatelské úvěry ČSOB mohou zažádat firmy všech velikostí včetně start-upů. Jak na to? 

O úvěr zažádejte jednoduše online, detaily s vámi poté doladí bankéři ČSOB po telefonu nebo na pobočce. Půjčit si můžete až 10 mil. Kč se zvýhodněnou sazbou od 6,9 % p. a., a to bez dokládání účelu. 

Všechny úvěry ČSOB jsou sjednávány na míru individuálním potřebám, takže se můžete spolehnout na maximální flexibilitu. Nebuďte na podnikání sami a vyberte si pro rozvoj svého byznysu silného finančního partnera.  

Tip
Business kreditka od ČSOB chrání vaše podnikání. Získejte i vy pojištění prodloužení záruky zdarma, bezúročné období až 45 dní či slevu 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil. Sjednání kreditní karty je zcela zdarma.

Zpět