Elektromobilitu aktivně řeší bezmála pětina firem

Auta s elektrickým motorem využívá při své činnosti šest procent malých a středních firem a podnikatelů. Mnohem větší skupina firem a živnostníků, a to více než 17 procent, je pak plánuje do svého vozového parku zařadit, vyplývá z aktuálního průzkumu ČSOB Index očekávání firem.

„Z těchto výsledků je dobře patrné, že téma elektromobility řeší již každá čtvrtá firma v segmentu SME v České republice, což bylo donedávna těžko představitelné. Jsme rádi, že si firmy stále více uvědomují důležitost ochrany přírody a klimatu,“ uvádí Pavel Prokop, výkonný ředitel Firemního bankovnictví ČSOB.  

Nejsilnější zájem o elektromobilitu vyjadřují respondenti s tržbami do tří milionů korun, mezi nimiž jich počítá s nákupem elektrického vozu přes 19 procent. U podniků s obratem nad 40 milionů korun je to necelých 13 procent. „Já sama jezdím v hybridním vozidle a v areálu máme také elektrovozítka. Fandím tomu,“ svěřuje se Jana Kašparová, majitelka společnosti Velkolosinské pralinky. „Letos nainstalujeme fotovoltaiku a příští rok budeme vyměňovat auta,“ přidává se Jana Fišerová z firmy Family Bakery. 

Skupina ČSOB je lídrem v udržitelnosti a aktivně podporuje podnikání, které pomáhá v dekarbonizaci a je přívětivé k životnímu prostředí. „Proto zájemcům o auta s alternativními pohony vycházíme vstříc atraktivní nabídkou z dílny ČSOB Leasingu. Loni jsme financovali 299 vozů na čistou energii, což znamená meziroční růst o 4,2 procenta, a čísla za letošní první kvartál potvrzují další růstový trend,“ doplňuje Pavel Prokop.

Autopůjčka od ČSOB na nový i ojetý vůz s alternativním pohonem (elektro, plug-in hybrid, vodík) má aktuální úrokovou sazbu 6,99 procenta p.a., zatímco u auta s motorem na benzin nebo naftu lze získat úročení až od 9,59 procenta ročně.  

ČSOB, vedoucí hráč ve financování a digitalizaci firem na českém trhu, se loni se stala první bankou, která umožnila otevření účtu firemním klientům výhradně online. Díky tomu získala prestižní ocenění od magazínu Global Finance „Nejlepší banka pro oblast malých a středních firem“. Firemní klienti mají specializované internetové bankovnictví CEB a mobilní bankovnictví CEB Mobile a od loňského dubna mohou využívat i novou síť specializovaných poboček. 

TipČSOB Online konfigurátorem podnikatelských financí získáte nabídku přímo pro své podnikání, ať už se jedná o financování vašeho podnikání, zhodnocení vkladů či zkrátka vše kolem financí. Žádost vyřídíte rychle a online. Od začátku jednáte přímo se zkušeným bankéřem pro firmy a podnikatele.

Zpět